24 /7 Bereikbaar voor spoedgevallen.

Lekkage plat dak

Wat te doen bij een lekkage?

Volg alle onderstaande stappen op.

1. Betreed niet zelf het dak! Het is niet raadzaam om zelf het dak op te gaan bij een daklekkage, omdat dit extra schade kan veroorzaken of onnodige gevaren met zich meebrengt.

2. Schakel de stroomgroep uit van de ruimte waar de lekkage zich bevindt. Dit voorkomt mogelijke kortsluiting. Denk hierbij aan de stroom- en lichtpunten. Het uitschakelen van de stroom minimaliseert verdere schade en vermindert het risico op kortsluiting.

3. Plaats een afdekzeil op de vloer en zet een emmer of bak neer om het lekkende water op te vangen. Op deze manier voorkomt u verdere schade aan de vloer en uw bezittingen.

4. Breng uw waardevolle spullen naar een andere ruimte om ze te beschermen tegen eventuele waterschade.

5. Neem onmiddellijk contact op met onze spoedlijn via 085-0602343, waar u direct in contact komt met een professionele medewerker. Wij staan binnen 1,5 uur op locatie om de situatie te beoordelen en passende maatregelen te nemen. U kunt op onze snelle respons rekenen voor een doeltreffende aanpak van de daklekkage.

🏠 GRATIS DAKINSPECTIE

Vul onderstaande formulier in voor een GRATIS dakinspectie.

(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Gecertificeerd dakdekker

Oorzaken & Gevolgen Daklekkage

Oorzaken daklekkage

Er bestaat vaak het misverstand dat een daklekkage uitsluitend te wijten is aan versleten dakbedekking. Hoewel dit inderdaad een mogelijke oorzaak kan zijn, zijn er ook andere factoren die tot een lekkend dak kunnen leiden. Hieronder vind je een overzicht van potentiële oorzaken van een lekkage:

  • Verouderde dakbedekking
  • Stormschade
  • Versleten daklood
  • Verstopte dakgoot

Gevolgen daklekkage

Denk je dat je bij een lekkend dak met emmers door het huis moet rennen om het water op te vangen? Hoewel dit soms noodzakelijk kan zijn na hevige stormschade, zijn de gevolgen van een daklekkage over het algemeen subtieler. Hieronder vind je enkele mogelijke gevolgen van een daklekkage:

  • Schade aan de dakconstructie
  • Vochtplekken op het plafond
  • Loslaten stucwerk en behang


Het is van groot belang om daklekkages tijdig te detecteren en te verhelpen om verdere schade te voorkomen.

Kom snel in actie!

Wil je nu ook alle gevolgen van een daklekkage voorkomen? Neem dan snel met ons contact op door ons te bellen of door contact op te nemen via onderstaande knop.

Waarom kiezen voor Bitudak?

Wij zijn gespecialiseerd in het repareren en renoveren van platte daken

Bij Bitudak hebben we ons toegewijd aan de specialisatie in het vakkundig repareren en renoveren van platte daken, waardoor we een uitstekende keuze zijn voor de zorg van jouw dak.

30+ Jaar ervaring

Met een indrukwekkende ervaring van 30+ jaar in de branche beloven we niet alleen professioneel werk, maar we kunnen dit ook waarmaken dankzij onze uitgebreide expertise. Deze jarenlange ervaring stelt ons in staat om de beste oplossingen te bieden voor een breed scala aan dakproblemen.

10 Jaar garantie

Bovendien onderstrepen we ons vertrouwen in de kwaliteit van ons werk door een garantieperiode van 10 jaar aan te bieden. Deze langdurige garantie benadrukt onze toewijding aan duurzaamheid en betrouwbaarheid in de diensten die we leveren.

Geen voorrijkosten

Een van de voordelen van kiezen voor Bitudak is dat we geen voorrijkosten in rekening brengen. Op deze manier vermijd je onaangename verrassingen op financieel gebied wanneer we bij jou voor de deur staan om aan je dak te werken.

Gecertificeerde dakdekkers

Bij Bitudak kun je erop vertrouwen dat je dak wordt verzorgd door gecertificeerde dakdekkers. Ons team bestaat uit professionals met officiële diploma's en diverse certificaten, wat een extra garantie biedt voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze diensten.

Dit is wat onze klanten zeggen